2019 20 juni 20 jarig jubileum

Jubileum dag De Krómme Herk op 20 juli 2019.

Bij gelegenheid van het 20 jarig bestaan van Jeu de boules club De Krómme Herk Velden.. Wat een geweldige dag, wat een geweldig feest !! De feestcommissie bestaande uit Tonnie, Sjannie, Joep, Herman in ’t Zandt en Coen heeft in bijna 9 maanden tijd een weldoordacht en verrassend programma in elkaar gezet en geknutseld, in letterlijke en figuurlijke zin. De middag met ruim 70 deelnemers begon met een welkomstwoord, een proficiat door onze voorzitter Joep en een toast met een glaasje sekt op ons jubileum. Er waren 2 grote tenten geplaatst, het hele terrein was mooi versierd met vlaggen en ornamenten van de hand van onze Coen. Vooral de mooi uitgezaagde en beschilderde “boule mannekes”, naar het embleem van onze club oogstten veel bewondering. Iedereen werd ingeschreven door 2 heren in Franse kledij compleet met de

Franse baret en de deelnemers kregen een deelnemerskaart om de hals (ja, ja, een heuse  ‘carte de participants’) . Hierop stonden de 7 te spelen spellen vermeld: de Jeu de Darts, de Jeu de Sjoules, de Jeu de baraque, de jeu de Quilles, de Jeu de sac de semenses, de Jeu de mourier en tenslotte de Jeu avec de cuillères.  Ja, een aardig mondje frans op deze dag ! Met deze 7 spellen werkte iedereen zich in het zweet op deze warme dag met dreigende zwarte wolkenpakketten die allemaal net langs ons terrein schuurden ! Schalen met hapjes kwamen regelmatig langs met o.a. lekker plaatgebak met het embleem van ons boule manneke. De ingevlogen fotograaf legde in honderden foto’s alle verrichtingen en gebeurtenissen van deze dag vast. Hopelijk resulterend in een gedenkboek met foto’s.

Er waren 4 mooie prijzen voor de 4 beste spelers en natuurlijk de poedel. De 1e– en hoofdprijs ging naar Ton de Bije die een unicum kreeg: een hand uit hout gesneden met daarin een met goud gespoten boule ! (een creatie alweer van onze Coen !). Na de spellen wachtte ons een geweldig verzorgd buffet dat naar mijn weten helemaal verorberd werd !

En toen kwam de feestavond, de klapper van de dag met een geweldige zanger en entertainer die iedereen in vervoering bracht met de nostalgische liedjes uit onze jeugd van vroeger: ‘Junge, komm bald wieder’ en …’Meisjes met rode haren…’, alsmede André Rieu met de walsen en het Bronsgroen Eikenhout ! Dit alles vermengd met grapjes en streek eigen feiten en gebeurtenissen. Dit gebeurde allemaal in onze eigen  ‘Ziggo dome’ zoals de entertainer het steeds noemde.

Alle aanwezigen zongen, klapten, zwaaiden en hadden een schitterende en onvergetelijke avond. De avond kreeg inderdaad een spetterend einde, want vlak na afloop barstte een enorme plensbui los die het terrein blank zette en waarbij diverse pas vertrokken gasten snel terug kwamen om nog even te schuilen. Ik mag wel zeggen dat iedereen met een zeer voldaan gevoel huiswaarts keerde . Hulde aan de organisatie, alle helpers en de feestcommissie die dit alles mogelijk maakte !!

 

Verslag : Sraar Maessen.