2019 introductie cursus

Introductie cursus  op 27 juli 2019 Deze introductie ochtend die werd geleid door Mat, Bèr en Sraar werd goed bezocht. Er hadden zich 7 nieuwe leden hiervoor opgegeven, alsmede 13 personen die al langer lid waren en hun kunnen wilden bijspijkeren. Van tevoren was een paper toegestuurd met daarin de belangrijkste beginselen van deze sport, zoals de voeten stand, hoe je de bal vasthoudt de verschillende manieren van het  gooien, de armzwaai, het schieten e.d. We vroegen de deelnemers naar hun ervaringen. Hier volgt een korte bloemlezing.

“Het was voor ons een leerzame ochtend. Vooral het voetenwerk en hoe je de bal moet vasthouden. Hartelijk dank voor deze raadgeving. Wij gaan er aan werken om het spel te verbeteren!”

“Voor mij was het een leerzame ochtend, nu nog toepassen in de praktijk!”

“Ik vond het een geslaagde middag. Ondanks dat ik toch al langer lid ben heb ik weer veel geleerd. En als jullie het nog een keer doen , ben ik weer van de partij.”

“Dankzij het mooie weer en twee gerenommeerde leraren Mat en Bėr (van eigen bodem ) was het niet een alleen een leerzame maar ook een gezellige morgen”.

“Ik heb de introductiecursus als heel positief ervaren. Met goede begeleiding kon ik weer vertrouwen krijgen in mijn bovenhandse worp. Nu werp ik weer bovenhands en met succes. Ook het ketsen ging veel beter. Dus een positieve ervaring.”

“Ik vond het een welbestede morgen. Duidelijke instructies, goede tips en genoeg tijd om alles te oefenen. Een aanrader om jaarlijks te doen… Ook slim om de nieuwe leden apart instructie te geven en van tevoren te inventariseren wat iedereen graag wil leren, c.q. wil verbeteren. Complimenten voor de organisatie.”

“We kregen goede aanwijzingen dat we in de ring moeten staan en hoe we de voeten moeten zetten. Hoe we de bal goed in de hand moeten houden met opgooien naar het butje. De manier van opgooien naar de bal van de tegen partij ,zelfs de manier van opgooien om te ketsen (pas nu maar op want we waren allemaal geslaagd ). Het was een hele leerzame en gezellige morgen. Hierbij wil ik Sraar Mat en Ber heel hartelijk bedanken voor jullie vrijwillige inzet. Super gedaan.”

Dus dit vraagt om een vervolg in 2020 !!

—————————————–Verslag: Sraar Maessen.——————