2021 verslag drie dorpen Toernooi

Verslag 3 Dorpentournooi.                                                                                                   Velden, 9-09-2021.

 

Nadat wij het een jaar moesten uitstellen, i.v.m. Corona-pandemie, hebben wij als organisatie, de draad weer opgepakt en de voorbereiding van het eerste lustrum in gang gezet. Volgens de afspraak kwamen de fietsende deelnemers om 09.00 uur aan het veer in Velden. Dit was de officiële start van wat een bijzonder mooie en zonnige dag zou worden. In Grubbenvorst werden wij opgewacht en daar sloten de mensen uit Grubbenvorst  zich bij ons aan. Zonder haast, met een redelijk gangetje, werd al keuvelend de voor ons nieuwe locatie aan De Gastendonk 50 in Horst bereikt om ca 09.50  uur. We werden hartelijk ontvangen en hebben met mensen die we anderhalf jaar niet gezien hadden,lekker kunnen bijkletsen, onder het genot van een heerlijke kop koffie en een lekker stuk kakelverse vlaai. Daarna moest iedereen aan de bak om zijn beste beentje voor te zetten, en een zo goed mogelijke score te laten noteren, door Jan Hofmans uit Horst, die de wedstrijdleiding op zich had genomen. Nadat de eerste wedstrijd gespeeld was konden de eerste deelnemers met kleine groepjes richting Grubbenvorst vertrekken. Daarna kwamen de mensen die nog niet gespeeld hadden op de vrij gekomen banen in actie om een goede score te verwezenlijken. De mensen hebben met veel bewondering genoten van de prachtige nieuwe accommodatie, die op 10 Sept.2021 Officieel word geopend.

In Grubbenvorst aangekomen waren daar de verzorgende mensen Terry en Wiel van den Beuken met vrijwilligers hulp, in de weer om ons ter voorzien van een heerlijke kop soep en twee lekker belegde broodjes. Dat ging er goed in na de fijne fietsreis terug. En ook in Grubbenvorst, werd om de hoogste eer gestreden. De onderlinge sfeer werd steeds gezelliger door de ervaringen op de baan en de al bestaande contacten uit de vorige vier ontmoetingen van ons feestelijk Lustrum dit jaar. Er was ook gelegenheid om nog wat wijn ,bier of fris te nuttigen. Iedereen was goed gemutst, want dat was nodig met dit prachtige weer.

Zoals in Horst vertrekken de spelers die gespeeld hadden naar het veer, om dan richting “De krómme Herk” in Velden te fietsen. Hier ontstond lichte paniek omdat wij eigenlijk aan de erg vroege kant in Velden arriveerden. Maar geen nood de mensen hadden er alle begrip voor en zochten een rustig plekje in de schaduw en genoten van het weer. Intussen kregen wij hier in Velden de gelegenheid om alles in een rap tempo te installeren, en konden wij hen van een natje  voorzien.   Toen alle commotie uit de lucht was ging het verder op rolletjes. Het programma van de spelers was bekend maar de mensen moesten zelf op zoek naar hun tegenspelers of partners. Ook dit zorgde voor de nodige verbroedering. De mensen die de teams compleet hadden mochten samen een baan uitkiezen. En zo werd begonnen met de laatste wedstrijd, die de stand op ranglijst ging bepalen. Inmiddels werd de BBQ op temperatuur gebracht en kon er genoten van een hamburger of worst en toebehoren zoals Koude schotel stokbrood en heerlijke macaroni.

Door het tegoedbonnetje kon je hier kiezen wat je wilde eten en aan het buffet kon je keuze maken uit de toebehoren. Om rond te 80 aanwezigen waarvan 66 spelend, van alles te voorzien waren er twee BBQ’s in bedrijf. Veel dank aan de vrijwilligers Tonny en Leo Daniëls ,Lambert  Lucassen en Leo Arts voor hun bijdrage in deze. Maar de show must Go On. Nadat de laatste partij gespeeld was, werden de beste drie spelers van elk dorp uitgenodigd om de “Grande Finale te spelen. Dit werd een ongelooflijk spannend gebeuren. Velden werd vertegenwoordigd door Herman Middelink, en Grubbenvorst door Jeu Pouwels en Horst Bert Seuren. Deze heren maakten er een zéér spannende finale van. Tot acht,acht,acht, bleef de stand gelijk daarna was de eind uitslag als volgt :

1: Grubbenvorst met Jeu Pouwels. 

2: Horst met Bert Seuren.

3: Velden met Herman Middelink.

Al met al was het 5e 3  Dorpen toernooi  2021 weer een fantastische happening met dank aan allemaal.

Georganiseerd Door: Wiel en Terry vd Beuken.

                                        Jan en Jacqeline Hofmans.

                                        Herman en Tiny in ‘tZandt.